kzve banner menu koor

 

 

Over Excelsior

Excelsior is een groot gemengd koor met ambitie. Muzikaliteit, ontwikkeling en kwaliteit staan bij ons centraal. Door een goede programmering, samenwerking met professionele musici en een goed artistiek niveau heeft zich een trouwe kring van toehoorders gevormd. Door te blijven investeren in haar kwaliteiten bevestigt Excelsior haar rol in het culturele leven van Den Haag.
Excelsior heet officieel: Koninklijke Zangvereniging Excelsior. Een naam die zij al 135 jaar draagt, waarbij het predikaat ’Koninklijk’ alweer 110 jaar deze naam siert.

kzve over excelsior

Repertoire

Het brede repertoire van Excelsior beslaat het werk van onder andere Bach, Händel, Purcell, Charpentier, Mozart, Mendelssohn tot moderne composities van Tippett, Poulenc en Britten. Excelsior weet met deze variatie een breed publiek te bereiken. Een driejaarlijkse traditie is het uitvoeren van de Matthäus Passion van Bach; al bij herhaling voor een uitverkochte zaal.
Excelsior geeft één of twee maal per jaar een concert, waarbij het zich laat begeleiden door een professioneel orkest en door professionele solisten.
Daarnaast werkt Excelsior ook graag mee aan concerten met derden. Zo stond het koor in 2014 samen met symfonieorkest Bellitoni en het Residentie Bachkoor in het Concertgebouw in Amsterdam voor de uitvoering van de 2e Symfonie van Mahler en vormde het eerder het koor bij de Haagse uitvoering van Puccini's opera Tosca door Opera Zuid.

Ambitie

Het koor wordt al 20 jaar geleid door Johan Sonneveld, een inspirerende dirigent die het koor telkens weer tot grote prestaties weet te brengen. Orkesten en solisten werken graag met hem samen. Voor een concert bereidt Excelsior zich gedegen voor. Daarbij worden de zangers gestimuleerd om zich zangtechnisch en muzikaal te (blijven) ontwikkelen. Binnen het koor heerst er een positieve sfeer met een gezonde gezamenlijke ambitie. De concerten zijn het resultaat van het individueel studeren én het wekelijks met elkaar repeteren. Ze zijn de kroon op het werk.

 

KZV Excelsior

secretariaat
1e Sweelinckstraat 45
2517 GB Den Haag
secretariaat@kzvexcelsior.nl

Overige Informatie