kzve banner menu koor

 

 

Dirigent & pianist

Een dirigent speelt een cruciale rol in een koor. Hij is verantwoordelijk voor de artistieke kwaliteit van het koor en haar concerten. Hij bepaalt hoe de repetities worden ingevuld. Daarbij is het bijzonder prettig dat hij zich gesteund weet door een goede repetitiepianist. Met Johan Sonneveld als dirigent en Ronald Jochems als pianist heeft Excelsior reeds 20 jaar een ijzersterk tandem in huis. Beiden zijn zeer ervaren en inspirerende professionals die het beste uit het koor weten te halen.

 

Johan Sonneveld - dirigent

kzve dirigent en pianist sonneveld

Johan Sonneveld studeerde van 1982 tot 1991 aan het Rotterdams Conservatorium. Hij studeerde orgel bij Jet Dubbeldam, kerkmuziek bij Arie J. Keyzer en Barend Schuurman en koordirectie – eveneens bij Barend Schuurman. Behalvebij KZV Excelsior is hij als dirigent werkzaam bij COV Sursum Corda, bij ZOV Cantarellate Delft en bij Musica Vocalis Scyedamte Schiedam. Daarnaast is hij als cantororganist verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Barendrecht. Verder verleent hij regelmatig medewerking aan cantatediensten en concerten als begeleider, continuospeler en als solist. Johan Sonneveld is sinds november 1996 dirigent van KZV Excelsior.

 

Ronald Jochems - pianist

kzve dirigent en pianist jochems

Ronald studeerde in 1982 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. (piano, klassiek) Naast het begeleiden van Excelsior is hij vaste begeleider bij 4 koren in de regio, waaronder het Concertkoor Rijswijk en KZV Cantarella in Delft. In die rol treedt hij regelmatig met hen op. Daarnaast is hij docent piano en maakt(e) hij deel uit van enkele ongebruikelijke ensembles zoals bijvoorbeeld ensemble “Hirokazu” met hedendaagse Japanse muziek.

 

KZV Excelsior

secretariaat
1e Sweelinckstraat 45
2517 GB Den Haag
secretariaat@kzvexcelsior.nl

Overige Informatie