kzve banner menu meezingen

 

 

Zingen bij Excelsior

Als zanger van Excelsior ervaar je hoe fantastisch het is om samen te werken aan prachtige koormuziek. Excelsior is een koor, waarin de leden al 135 jaar hun liefde voor het zingen combineren met ambitie en intensief toewerken naar hoogwaardige concerten. Excelsior is er dan ook trots op dat zij er in slaagt het artistieke niveau voortdurend op een hoger plan te krijgen.

kzve zingen bij excelsior

Voorbereiding

Excelsior doet een beroep op de zelfwerkzaamheid en de muzikaliteit van haar zangers. Zij bereiden thuis voor, zodat er tijdens de wekelijkse repetitie optimaal gewerkt kan worden. Om de thuisstudie te bevorderen levert Excelsior audiobestanden met studiemateriaal. Bij een aantal stemgroepen hebben leden van het koor studiegroepjes geformeerd waarin zij zich samen op de repetities voorbereiden.

Zang

Excelsior waardeert het als leden in hun zang investeren door het nemen van zangles. Het koor kent diverse zangpedagogen en ook verwijzen leden elkaar naar een goede docent. Sommige koorleden gaan samen op les. Het maakt het betaalbaarder, het geeft de mogelijkheid van elkaar te leren en je hebt steun aan elkaar. Daarnaast organiseert Excelsior een zogenaamd ’notenklasje’: een cursus waarin het notenschrift en de grondbeginselen van de muziektheorie eigen gemaakt kunnen worden.
Kortom: we doen er veel aan om beter te worden.

Excelsior staat onder artistieke leiding van Johan Sonneveld, een professionele dirigent die houdt van gedegen werk en een hoge lat. Hij gaat gedetailleerd op de noten in, besteedt veel aandacht aan zangtechniek en uitspraak. Met veel inzet leidt hij het koor naar een artistiek hoogwaardig concert.

 

Bij de repetities van Excelsior is het niet alleen een kwestie van intensief werken. Het is er ook inspirerend, leerzaam en ontspannend.

 

Interesse om met ons mee te zingen?
Lees hier meer over aanmelding en toelating.

 

KZV Excelsior

secretariaat
1e Sweelinckstraat 45
2517 GB Den Haag
secretariaat@kzvexcelsior.nl

Overige Informatie