Concerten

The MessiahHändels meesterwerk

The Messiah is zonder enige twijfel het meest populaire en bekende werk van Georg Friedrich Händel. Barokke fuga’s en virtuoze aria’s wisselen elkaar in hoog tempo af. En vergeet vooral niet de prachtige orkestbegeleiding. Een lust voor het oor!

Op zaterdag 19 november voert Excelsior The Messiah uit in de Agneskerk aan de Beeklaan in Den Haag. De voorbereiding zijn inmiddels alweer in volle gang.

Alle actuele informatie over het concert plaatsen we op deze website. Bezoek onze site daarvoor regelmatig.  Natuurlijk kunt u zich ook opgeven voor onze nieuwsbrief; dan houden wij u persoonlijk op de hoogte! En dan bent u op tijd voor de start van de kaartverkoop.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

De nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de actuele zaken binnen en rond het koor. Ook is er aandacht voor ontwikkelingen en projecten in de (nabije) toekomst.

15 + 2 =

Excelsior zorgde voor een voorjaar vol muziek

 

Op zaterdag 2 april 2022 bracht KZV Excelsior de Johannes Passion van Bach ten gehore in de Agneskerk in Den Haag. Een gloedvol en ontroerend concert met een enthousiast publiek.

Vanaf het openingskoor – Herr, unser Herrscher – tot en met het slotkoraal – Ach Herr, lass dein lieb’ Engelein – voert de Johannes Passion ons mee door het verhaal over de laatste levensdagen van Jezus. Anders dan in de Matthäus Passion staat in de Johannes Passion niet het lijden, maar de kracht van Jezus centraal. Met expressieve fuga’s, indringende koralen en levendige aria’s weet Bach ons allen te raken.

 

Kamerkoor Excelsior ging een bijzondere samenwerking aan met Kamerkoor Rotterdam. Samen vormden zij een koor van ongeveer 40 zangers met een programma van liederen uit de Duitse Romantiek.

De koren verzorgen twee concerten in één weekend: op zaterdagavond 21 mei in Rotterdam, en zondagmiddag 22 mei in Den Haag. Op het programma stonden werken van Mendelssohn, Brahms, Schönberg en Rheinberger. Na twee jaar zonder concerten konden de zangers hun publiek eindelijk weer onderdompelen in een warm bad vol prachtige veelstemmige liederen, dit keer afkomstig uit de Duitse Romantiek.

 

Repertoire

Excelsior heeft sinds haar oprichting in 1881(!) een rijk repertoire opgebouwd. Daarin neemt de Matthäus Passion natuurlijk een belangrijke plaats in. Maar nog veel meer grote klassieke koorwerken hebben op de lessenaar gestaan. En in de laatste decennia zijn daar uitdagende moderne composities aan toegevoegd. Hieronder voorbeelden van ons publiciteitsmateriaal uit de afgelopen jaren.

Door ons uitgevoerd repertoire kunt u beluisteren op een speciaal samengestelde speellijst op Spotify.

Abonneer u op onze nieuwsbrief!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

De nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de actuele zaken binnen en rond het koor. Ook is er aandacht voor ontwikkelingen en projecten in de (nabije) toekomst.

6 + 3 =