Concerten

Johannes Passion van Bach

Het corona-virus ging als een sloopkogel door het culturele leven van Nederland, maar met trots kunnen we weer ons eerstvolgende concert aankondigen. Op 2 april 2022 voert Excelsior de Johannes Passion uit van Johann Sebastian Bach. In vergelijking met is de Johannes Passion verhalender, dynamischer en dramatischer. Geen dubbelkoor en dubbel orkest zoals bij de Matthäus Passion, maar een enkel koor en orkest brengen dit passieverhaal vol met dramatiek en dynamiek.

De kaartverkoop is nog niet gestart. Abonneer u op onze nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte. Of word Vriend van Excelsior, dan heeft u voorrang bij het bestellen van kaarten.

Toekomstig concert

Na een lange en onzekere periode van “winterslaap” en voorzichtig zingen in kleine groepen, staat Excelsior weer op! Het grote koor en het kamerkoor kijken hoopvol naar de toekomst en maken plannen. Als eerste concert staat in april 2022 de Johannes Passion van J.S. Bach op het programma. Zodra de toekomstplannen verder zijn uitgewerkt leest u hierover op deze website en in de nieuwsbrief.

Het feit dat wij na lange tijd eindelijk weer samen mogen werken aan de mooiste klanken, verleent voor de zangers aan dit jubileumjaar niet alleen een sterk besef van de geschiedenis, maar eveneens een gevoel van wedergeboorte. Met veel enthousiasme maken en delen wij onze muziek. 

Repertoire

Excelsior heeft sinds haar oprichting in 1881(!) een rijk repertoire opgebouwd. Daarin neemt de Matthäus Passion natuurlijk een belangrijke plaats in. Maar nog veel meer grote klassieke koorwerken hebben op de lessenaar gestaan. En in de laatste decennia zijn daar uitdagende moderne composities aan toegevoegd. Hieronder voorbeelden van ons publiciteitsmateriaal uit de afgelopen jaren.

Door ons uitgevoerd repertoire kunt u beluisteren op een speciaal samengestelde speellijst op Spotify.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Word nu lid van KZV Excelsior!

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Meld je nu aan via onderstaand formulier en wij nemen snel contact met je op!

Uw stemgroep

9 + 8 =