Concerten

Johannes Passion van Bach

Het corona-virus laat diepe sporen na in het culturele leven van Nederland, maar toch kunnen wij met trots weer een concert aankondigen.
Op 2 april 2022 voert Excelsior de Johannes Passion uit van Johann Sebastian Bach. In vergelijking met de Matthäus Passion is de Johannes Passion verhalender, dynamischer en dramatischer. Geen dubbelkoor en dubbel orkest zoals bij de Matthäus Passion, maar een enkel koor en orkest brengen dit passieverhaal vol  dynamiek en ontroering.

De kaartverkoop is nog niet gestart. Abonneer u op onze nieuwsbrief, dan houden wij  u op de hoogte. Of word Vriend van Excelsior, dan heeft u tevens voorrang bij het bestellen van kaarten.

Toekomstmuziek

Na een lange en onzekere periode van “winterslaap” en voorzichtig zingen in kleine groepen, staat Excelsior weer op! Het grote koor en het kamerkoor kijken hoopvol naar de toekomst en maken plannen. Als eerste concert staat in april 2022 de Johannes Passion van J.S. Bach op het programma. Zodra de toekomstplannen verder zijn uitgewerkt leest u hierover op deze website en in de nieuwsbrief.

Dat wij na lange tijd eindelijk weer samen mogen werken aan de mooiste klanken, geeft de zangers in dit jubileumjaar niet alleen een sterk besef van de geschiedenis, maar tevens een gevoel van een nieuw begin. Met veel enthousiasme maken en delen wij onze muziek. 

Repertoire

Excelsior heeft sinds haar oprichting in 1881(!) een rijk repertoire opgebouwd. Daarin neemt de Matthäus Passion natuurlijk een belangrijke plaats in. Maar nog veel meer grote klassieke koorwerken hebben op de lessenaar gestaan. En in de laatste decennia zijn daar uitdagende moderne composities aan toegevoegd. Hieronder voorbeelden van ons publiciteitsmateriaal uit de afgelopen jaren.

Door ons uitgevoerd repertoire kunt u beluisteren op een speciaal samengestelde speellijst op Spotify.

Abonneer u op onze nieuwsbrief!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

De nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de actuele zaken binnen en rond het koor. Ook is er aandacht voor ontwikkelingen en projecten in de (nabije) toekomst.

6 + 5 =