Concerten

Concert Kamerkoor Excelsior vol Duitse Romantiek


Kamerkoor Excelsior gaat dit jaar een bijzondere samenwerking aan met Kamerkoor Rotterdam. Samen vormen zij een koor van ongeveer 40 zangers.

De koren verzorgen twee concerten in één weekend: op zaterdagavond 21 mei in Rotterdam, en zondagmiddag 22 mei in Den Haag. Op het programma staan werken van Mendelssohn, Brahms, Schönberg en Rheinberger.

Na twee jaar zonder concerten kunnen de zangers hun publiek eindelijk weer onderdompelen in een warm bad vol prachtige veelstemmige liederen, dit keer afkomstig uit de Duitse Romantiek.

 

Bestel NU uw kaarten!

Toegang: €16,50 – inclusief consumptie.

 

De Johannes Passion, een parel in Bachs oeuvre!

 

Vanaf het openingskoor – Herr, unser Herrscher – tot en met het slotkoraal – Ach Herr, lass dein lieb’ Engelein – voert de Johannes Passion ons mee door het verhaal over de laatste levensdagen van Jezus. Anders dan in de Matthäus Passion staat in de Johannes Passion niet het lijden, maar de kracht van Jezus centraal. Met expressieve fuga’s, indringende koralen en levendige aria’s weet Bach ons allen te raken.
Op zaterdag 2 april 2022 bracht KZV Excelsior dit werk ten gehore in de Agneskerk, Beeklaan 188, in Den Haag. Een gloedvol en ontroerend concert met een enthousiast publiek.

Met medewerking van:

Jan van Elsacker – evangelist

Hans Christian Hinz – Christus

Lauren Armishaw – sopraan

Esther Kuiper – alt

Leander van Gijsegem – tenor
Pierre Mak – bas
Ivanka Neeleman – viola da gamba


Eric Koevoets – continuo

Holland Symfonie Orkest

Johan Sonneveld – dirigent

 

Repertoire

Excelsior heeft sinds haar oprichting in 1881(!) een rijk repertoire opgebouwd. Daarin neemt de Matthäus Passion natuurlijk een belangrijke plaats in. Maar nog veel meer grote klassieke koorwerken hebben op de lessenaar gestaan. En in de laatste decennia zijn daar uitdagende moderne composities aan toegevoegd. Hieronder voorbeelden van ons publiciteitsmateriaal uit de afgelopen jaren.

Door ons uitgevoerd repertoire kunt u beluisteren op een speciaal samengestelde speellijst op Spotify.

Abonneer u op onze nieuwsbrief!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

De nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de actuele zaken binnen en rond het koor. Ook is er aandacht voor ontwikkelingen en projecten in de (nabije) toekomst.

10 + 4 =