Grootkoor

80 stemmen, grootse klanken

Excelsior is een koor met ambitie. Muzikaliteit, ontwikkeling en kwaliteit staan bij ons centraal. We bieden een gevarieerde programmering, samenwerking met professionele musici op een goed artistiek niveau. En wij blijven investeren in kwaliteit.

Het grootkoor heeft ongeveer 80 leden en zingt voornamelijk grote klassieke werken, zoals de Matthäus Passion en de Johannes Passion van J.S. Bach of requiems van Mozart, Fauré of Verdi. Dit wisselen we af met bijvoorbeeld King Arthur van Purcell of moderne werken van Poulenc en Vaughan Williams. Wij voeren onze concerten uit met een groot orkest en professionele solisten.

Repertoire

Excelsior geeft één of twee maal per jaar een concert, begeleid door een professioneel orkest en met medewerking van professionele solisten.

Het brede repertoire van het koor beslaat werken van onder andere Bach, Händel, Purcell, Mozart en Mendelssohn tot moderne composities van Tippett, Poulenc en Britten. Een traditie is de driejaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van Bach; bij herhaling voor een uitverkochte zaal. Excelsior weet met het gevarieerde repertoire een breed publiek te bereiken en aan zich te binden.

Bekijk ook de terugblik op recent uitgevoerde werken op de pagina ‘Concerten’.

Abonneer u op onze nieuwsbrief!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

De nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de actuele zaken binnen en rond het koor. Ook is er aandacht voor ontwikkelingen en projecten in de (nabije) toekomst.

5 + 2 =