Kamerkoor

Intieme klanken, perfecte harmonie

Kamerkoor Excelsior werd in 2017 opgericht en bestaat uit ongeveer 20 zangers die ook lid zijn van het grootkoor. Het kamerkoor werkt op projectbasis en voert eens per jaar een concert uit.

Het repertoire omvat liederen van Sweelinck tot Rutter, vier- tot achtstemmig, meest a capella en soms begeleid door enkele instrumenten. De zangers werken samen aan één klank die zuiver en intiem is. Het kamerkoor neemt de luisteraar mee door meerdere eeuwen en sferen die variëren van mystiek tot devoot, ontroerend, indringend of juist vrolijk juichend.

Repertoire

2017. Het eerste project van het Kamerkoor was meteen een groot succes.
Gezongen werd oude muziek van Sweelinck en Palestrina, romantische stukken van Brahms en tot slot juichende Christmas Carols.

2018. De seizoenen, de natuur en het leven werden bezongen in dit concert van Kamerkoor Excelsior.
Twee succesvolle concerten met romantische liederen van Brahms, Mendelssohn, Debussy en Elgar. In Loosduinen werd dit opgeluisterd met intermezzi door Mirjam Noordzij-van der Burg op dwarsfluit; in Maasland verzorgde dirigent Johan Sonneveld de intermezzi op het orgel van de Oude Kerk.

2019. Kamerkoor Excelsior bracht een programma van madrigalen, mottetten en psalmen. Drie eeuwen met vijf componisten: van Sweelinck via Schein, Purcell en Mendelssohn naar Brahms.
Psalmen zijn van generatie op generatie doorgegeven. Het zijn teksten over pijn en liefde, gemis en hoop. Door de eeuwen heen hebben componisten deze teksten op muziek gezet. Kamerkoor Excelsior nam het publiek mee op een muzikale reis door de tijd. Van de Hollandse Gouden Eeuw met Sweelinck tot de Duitse Romantiek met Brahms. Dit alles resulteerde in twee gevarieerde concerten, waarbij het koor onder leiding van Johan Sonneveld het publiek wist te ontroeren.

 

Op Spotify kunt u luisteren naar werken die in de afgelopen jaren bij het kamerkoor op de lessenaar stonden. Op Spotify worden deze werken uitgevoerd door koren en musici van naam.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

De nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de actuele zaken binnen en rond het koor. Ook is er aandacht voor ontwikkelingen en projecten in de (nabije) toekomst.

11 + 12 =